Felejtsük el a jó sok cukorral dúsított, tejszínhabbal és jó édes vanília fagyival felturbózott jegeskávét, ami nemcsak, hogy nem egészséges, de annyira eltelít, hogy utána órákig moccanni sem bírunk a nyári kánikulában. Helyette próbáljuk ki a Nespresso ajánlatát: a Golden Sunrise Delight jegeskávé receptjük harmonikusan ötvözi a méz és a citromhéj aromáit, megédesítve a napfürdő pillanatait. A Sunny Almond Vanilla Over Ice jegeskávékapszulája egy frissítő nyári ital formájában az igazi, amelyet a krémes hab, a mandulás ízek és egy csipetnyi édesség tesz ellenállhatatlanná.
Hozzávalók a Golden Sunrise Delight jegeskávéhoz
- 1 db Nespresso Vertuo Sunny Almond Vanilla Over Ice kávékapszula (80 ml)
- 2 db nagyméretű jégkocka (egyenként 30 grammos)
- 10 g méz + díszítéshez
- 120 ml 1,5%-os zsírtartalmú hideg tej
- mandulaszeletek és kezeletlen citromhéj a díszítéshez
Elkészítése
- Vegyünk egy közepes méretű átlátszó poharat, helyezzünk 2 nagyméretű jégkockát az aljára, majd adjunk hozzá 10 g mézet.
- 120 ml hideg tejből egy tejhabosítóval készítsünk hideg tejhabot, majd töltsük a jégre.
- Készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Sunny Almond Vanilla Over Ice kávét a pohárba.
- A tetejét díszítsük mandulaszeletekkel, citromhéjjal, és egy kis extra édességért csorgassunk rá egy kevés mézet.
Fotó: Nespresso