Főzz, akár a profik: Bíró Dani újragondolt paradicsomlevese

Becsült olvasási idő: < 1 perc
A ZAZIE vendégközpontú, comfort food alapú konyhája legkedvesebb ízélményeinkre épít. Ilyen fogás Bíró Dani újragondolt paradicsomlevese is, amelyet most akár otthon is elkészíthetünk.
paradicsomleves

hirdetés

Az újragondolt paradicsomleves hozzávalói (4 főre)

• 0,8 kg paradicsom

• 0,1 kg lilahagyma

• ¼ csokor rozmaring

• ½ csokor zsálya

• 50 ml olívaolaj

• 20 g friss bazsalikom

• 2 db lime

• 0,3 l paradicsomlé

Elkészítés

1. Az egész paradicsomokat 180–200°C-on megsütjük, majd sárkánylánggal (vagy grillezővel) kicsit megégetjük a héját. Leturmixoljuk, majd átszűrjük.

2. A lilahagymát az olívaolajon a rozmaringgal együtt lepirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompépet és a paradicsomlevet. Elkezdjük főzni, leredukáljuk.

3. A levest lethermomixeljük (vagy sima botmixerrel), újra átszűrjük, végül lime-mal, bazsalikommal és még egy kis olívaolajjal ízesítjük. A betétek – ahogy a séf ajánlja Marinált koktélparadicsom: Az alapmarinád aránya mindig 3:2:1 (ecet:víz:cukor), jelen esetben:

• 300 ml fehérborecet

• 200 ml víz

• 100 g cukor

Fel kell forralni, tetszés szerint fűszerezni (friss vagy szárított zöldfűszerek), majd leszűrni, és a koktélparadicsomot ebben a pácban 2 napig hűtőben érlelni.

További betétek

• aszalt paradicsom

• mustármag

• angol zeller

• olajban kisütött zsályalevél

Fotó: ZAZIE

Tetszett a cikk? Ez is tetszeni fog!

https://remind.hu/vegan-szetrakott-kaposzta-marumba-recept/

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn