Az újragondolt paradicsomleves hozzávalói (4 főre)
• 0,8 kg paradicsom
• 0,1 kg lilahagyma
• ¼ csokor rozmaring
• ½ csokor zsálya
• 50 ml olívaolaj
• 20 g friss bazsalikom
• 2 db lime
• 0,3 l paradicsomlé
Elkészítés
1. Az egész paradicsomokat 180–200°C-on megsütjük, majd sárkánylánggal (vagy grillezővel) kicsit megégetjük a héját. Leturmixoljuk, majd átszűrjük.
2. A lilahagymát az olívaolajon a rozmaringgal együtt lepirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompépet és a paradicsomlevet. Elkezdjük főzni, leredukáljuk.
3. A levest lethermomixeljük (vagy sima botmixerrel), újra átszűrjük, végül lime-mal, bazsalikommal és még egy kis olívaolajjal ízesítjük. A betétek – ahogy a séf ajánlja Marinált koktélparadicsom: Az alapmarinád aránya mindig 3:2:1 (ecet:víz:cukor), jelen esetben:
• 300 ml fehérborecet
• 200 ml víz
• 100 g cukor
Fel kell forralni, tetszés szerint fűszerezni (friss vagy szárított zöldfűszerek), majd leszűrni, és a koktélparadicsomot ebben a pácban 2 napig hűtőben érlelni.
További betétek
• aszalt paradicsom
• mustármag
• angol zeller
• olajban kisütött zsályalevél
Fotó: ZAZIE
Tetszett a cikk? Ez is tetszeni fog!