Keresés
Close this search box.

Hogyan kezdj el jógázni?

Becsült olvasási idő: 2 perc
Régóta kacérkodsz a gondolattal, hogy elkezdj jógázni? Telkes Orsi mindfulness-, stresszkezelés- és jógaoktató, a Relaxjóga Stúdió és az Orshywell alapítója jó tanácsaival most segít neked.

hirdetés

Remind
Telkes Orsi – Mindfulness-, stresszkezelés- és jógaoktató, a Relaxjóga Stúdió és az Orshywell alapítója

Orsi 2005 óta oktat a jógát, nap mint nap megtapasztalja a gyakorlás áldásos hatásait. A mai stresszes világunkban receptre íratná fel ezt a mozgásformát és a stresszkezelést is mindenkinek, sőt ha lehetne, iskolai tananyaggá tenné őket. A jóga a test, a lélek és a szellem egységében hat az emberre, és vezet a tudatosság ösvényén a kiegyensúlyozott, egészséges élet felé.

1. Kellő nyitottsággal

Talán az első és legfontosabb tanács, hogy legyél nyitott és kíváncsi, mint egy kisgyerek. Ha elvárások nélkül érkezel az első jógaórára, sokkal befogadóbb leszel, könnyebben tudsz a jelen pillanatban maradni, és teljesebben át tudod majd érezni a gyakorlatok jótékony hatásait.

2. Képzett jógaoktató segítségével

Bármennyire is könnyebbnek és kényelmesebbnek tűnik otthon egy DVD vagy online jógaóra alapján elkezdeni a jógagyakorlást, ne spórold el magadtól az időt arra, hogy elmenj egy jógastúdióba, és az alapokat egy képzett jógaoktató segítségével sajátítsd el. A jógagyakorlatok akkor tudják jótékony hatásaikat a leghatékonyabban kifejteni, ha ezeket megfelelőképpen végezzük el. Bizonyos szabályokat a jóga gyakorlása közben be kell tartani, és ha ezekkel nem vagyunk tisztában, bizony előfordulhatnak sérülések.

3. Rendszeresség, kitartás, türelem

Rendszerint egy belső indíttatás, motiváció hatására indulunk el a jógagyakorlás irányába. Ez a legelső és nagyszerű lépés a tudatos, kiegyensúlyozott életünk felé. De ahhoz, hogy igazán megtapasztaljuk a jóga áldásos hatásait, kitartónak kell lennünk, hiszen nem egyik napról a másikra alakul át a testünk. Szinte mindig vannak azonnali, már az első alkalommal tapasztalható kellemes hatásai a jógának, de igazán hosszú távú eredményt a rendszeres gyakorlással érhetünk el. Ezért legyél türelmes magaddal, finoman és óvatosan feszegesd a tested határait, és tapasztalni fogod, hogy hétről hétre könnyebbé válnak a jógaászanák, és formálódik, regenerálódik a tested.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn