Három gasztro guru három vegán receptje, amivel megkoronázhatod a Veganuárt

Becsült olvasási idő: < 1 perc
Lassan a végéhez ér az idei Veganuár kihívás, de ez nem jelenti azt, hogy ne tarthatnánk meg jó szokásként új életmódunkat vagy legalább néhány állati eredetű alapanyagoktól mentes napot. Három gasztro guru három, otthon is elkészíthető receptjével szeretnénk megtámogatni az újdonsült és alkalmi vegánokat.
vegan

hirdetés

Veganeeta rakott burgonyája csicseri omlettel

 Dr. Árvai Anita, a Veganeeta alapítója pontosan tudja, milyen kihívásokkal kell szembenézniük az elfoglalt vegánoknak, hiszen ő maga is egy időhiányos üzletasszony, aki esküszik az állati eredetű összetevőket nélkülöző étrendre. Egyszerű, de nagyszerű receptje azoknak az elfoglalt anyukáknak, apuknak és éhes aprótalpúaknak, akik egy gyorsan elkészíthető, húsmentes finomságra vágynak.

Asszonypajtás egyszerű és gyors házi kiflije

Mindazok, akik követik Asszonypajtás, azaz Balázs Barbi Instagram oldalát, vagy beszerezték a 21. századi spúrokat célzó konyhakalauzát, tudják, hogy Barbi esküszik a filléres receptekre, a maradékmentésre – egyúttal a fenntarthatóságra – és arra, hogy néha a legegyszerűbb falatok a legfinomabbak. Pofonegyszerű receptjével, bárki meleg kiflit varázsolhat az asztalra vasárnap reggelre.

Heiszler Olivér felejthetetlen szétrakott káposztája

A Marumba séfjének, Heiszler Olivérnek a szétrakott káposztája tökéletes karácsonyi fogás, de ettől eltekintve az év bármely napján dalra fakasztja az ízlelőbimbóinkat – már persze, ha vállalkozunk a feladatra, hogy elkészítsük ezt a gasztronómiai mesterművet. Megsúgjuk: megéri!

Fotó: Szécsi Noémi / Marumba

Tetszett a cikk? Ez is tetszeni fog!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn