Szezonális vegán sushi
A vegán sushival több legyet üthetsz egy csapásra. Nemcsak ízig-vérig comfort food, összetevőinek – az ásványi anyagokban gazdag algának, a magas rosttartalmú nyers zöldségeknek és a rizsnek – hála egy igazán egészséges és tápláló fogás. Ráadásul ezerféleképpen variálhatod az ízlésednek megfelelően.
Mentes zöldborsófőzelék egy izgalmas csavarral
A glutén- és laktózmentes zöldborsófőzelék receptünk nem csak akkor szuper választás, ha a családban valaki speciális diétán van. Ennek a klasszikus ételnek a bazsalikommal és citrommal megbolondított verziója egy igazán könnyű és frissítő fogás.
Izraeli lecsó: a shakshuka
Ha este fáradtan érsz haza munka után, mégis egy kényeztető, meleg fogásra vágysz, a shakshukát pillanatok alatt elkészítheted. Azon túl, hogy egyszerű elkészíteni, ezerféleképpen variálhatod: elkészítheted tojással és feta sajttal, de akár vegán verzióban tofuval is.
Portobello steak ragacsos mázban
Ugyan a steakről valószínűleg mindannyiunknak a méretes húsétel jut eszünkbe, rengeteg húsmentes alternatívája létezik. Az egyik a portobello gombából készült finomság megsütve küllemében is a steaket idézi. Egy finom, ragacsos mázzal kényeztető fogás készülhet belőle.
Egészben sült zeller sütőtökpürével
Talán nem is létezik még egy olyan fogás, ami ennyire kevés energiaráfordítással ilyen isteni finomságot eredményez. A zellert elég csak fűszerrel ízesítenünk, a többi már a sütő dolga. Ha pedig izgalmas körettel dobnánk fel, mindenképpen készítsünk mellé egy sütőtökpürét.
Kiemelt kép: Nataliya Vaitkevich / Pexels
Tetszett a cikk? Ez is tetszeni fog!